Djelatnosti

Maslinarstvo jest jedna od osnovnih djelatnosti naše firme. Ovaj krajolik je odavno poznat po svom kvalitetnom maslinovom ulju, a posebnost mu daje kamenita podloga, nadmorska visina (od 150 do 200 m) te klimatska osobitost primoštenskog kraja.
Za proizvodnju maslinovog ulja koristimo samo najkvalitetnije proizvode, da bi ulje zadovoljilo i najveće nivoe kvalitete. Zbog toga se naše ulje odlikuje specifičnim okusom, bojom i aromom.
Naša uljara vrši usluge prerade maslina, a samo ono koje zadovoljava sve uvjete kvalitete otkupimo, skladištimo te stavljamo na tržište.
Opremljeni smo najsuvremenijom tehnologijom za preradu maslina na način da uljara ima velik kapacitet prerade maslina te smo u mogućnosti preraditi što veću količinu maslina u što kraćem vremenu. Na taj način zadovoljavamo osnovni zahtjev kakvoće maslinovog ulja, koji glasi: neposredno ubrani plodovi idu odmah u stroj na prerdau, bez čekanja.

Druga osnovna djelatnost jest proizvodnja kiselog kupusa. Sirovina za kiseljenje stiže sa najplodnijih polja koja se nalaze u našoj blizini.
Prema dosadašnjim prerađivačkim iskustvima za biološku fermentaciju koristimo svježi kupus zadovoljavajuće prehrambeno zdravstvene ispravnosti u obliku prerade glavica i rezanog u rezance.
Naš pogon je vrhunski opremljen sa svom opremom koja nam je potrebna za proizvodnju, od prijema sirovine pa do pakiranja gotovog proizvoda.
Nakon završene obrade kupusa i završetka fermentacije slijedi njegovo pakiranje u adekvatnu.
Biološka fermentacija kupusa se odvija pod određenim temperaturnim i higijensko sanitarnim uvjetima u prerađivačkom pogonu. Fermentacija proizvodi mliječnu kiselinu koja je glavni uzročnik karakterističnog mirisa i arome kiselog kupusa.

Oba naša proizvoda imaju veliku prehrambenu vrijednost.
Kiseli kupus jest bogat izvor vitamina C, te ga je dobro konzumirati u zimskim danima uslijed smanjene ponude svježeg voća.
Maslinovo ulje jest bogato klorofilom i karotenoidima koji mu uz karakterističnu boju osiguravaju i antioksidativna svojstva te sprečavaju užegnuće ulja. Antioksidativnu aktivnost potencira i vitamin E koji se u maslinovom ulju nalazi u najiskoristivijem obliku, te fenoli i polifenoli. Maslinovo ulje svoj blagotvoran učinak na zdravlje duguje i povoljnom profilu masnih kiselina koje sadrži. Najveći dio čini jednostruko nezasićena oleinska kiselina djelom zaslužna za njegovu laku probavljivost. Nadalje, maslinovo ulje sadrži i zasićene masne kiseline poput palmitinske i stearinske kiseline, ali i dragocjene višestruko nezasićene: linolnu i linolensku kiselinu.